Friday, March 2, 2012

Nota-nota buat mereka :)


Assalamualaikum ;]


Hewhewhew , lama pula aku rasa aku tinggal blog ni. Setiap permulaan mesti macam ni punya. Mood nak berblogging hilang kod. Okay, foine. Kali ni aku nak reblog balik apa aku pernah post sebelum ni. Entah kenapa aku suka baca benda ni and aku rasa aku patut share jugak. Kalau ampa dah baca, baca ja sekali lagi. Okay, bagi kaum adam baca and faham. Kebanyakan hati perempuan macam ni la sebab aku pun macam ni. Gedik mengada macam mana pun perempuan ni kalau dia setia sabar dia dengar cakap korang kalau betul cara :)


Kalau si dia dah jadi macam ni, ini betul-betul dia mula sayang ampa.
Note it :)


Nota;
DIA-perempuan
KORANG-lelaki

Kalau la korang tahu, bila dia jatuh cinta, tak semesti korang tu punya segala dan tak juga korang itu adlh sglanya di hatinya.

Kalau la korang tau, bila dia menangis tu bkn mksd dia tuh lemah tapi dia mencri kekuatan dan terus tabah menyintai korang.

Andai lelaki tau, bila dia marah memg dia tak mampu na kawal perasaan tapi percayalah itu maknanya dia tu mengmbil berat dan sayang korang tu.

Lihat sja pasangn yg baru brcinta, mana bergaduh sngt ttpi percayalah smkin tmbh sayang mereka pada seseorg smkin bnyk pula pergadohan yg berlaku,

Kalau lelaki tahu, bila dia ckp bnyk dia bkn bermaksod na buat korang rimas tpi dia nak korang mengenali dia dgn lebih dekat

Andainya lelaki tahu bila perempuan kata dia nak lelaki itu brubah itu bkn bermakna dia tak mahu menerima seadanya ttpi dia mahu mnjadikan anda lbh baik bkn untuk dirinya ttpi untuk masa dpn hubungan ini.


Andai lelaki tahu, bila dia cemburu & tdk percayakan lelaki tuh bkn mksdnya dia tak syg tetapi dia terlalu sayangkan korang & anggap korang tu mcm bdk-bdk yg msh memerlukan spnuh perhatian.

Kadang-kadang dia risau kalau dia terlalu percaya, korang mukin akan mengkhianati kepercayaan yg perempuan bg.

Andai laki tahu, bila prmpuan mrajok tayah la kata dia ngadongado, dia bkn nak korang pujuk dgn wang ringgt atau hadiah yg mahai perempuan cuma nak perhatian agar permpuan rasa dihargai ;]

Kalau la lelaki tahu, bila dia jarang kata " I LOVE YOU" bukan brmkasud dia ta cinta dkt korang tpi dia nak laki tu rasa sendiri cinta tu bkn hdir dri katakata dan bahasa tubuh.

Kalau la laki tau bila dia kata rindu dekt korang maksudnya dia betolbetol mksudkan, tapi bila berjauhan bayangan korang akn sentiasa ada.

Andai lelaki tahu, bila dia kata laki lain lbh baik drpd kauorg, toksah dok percya ckp dia, sbb pmpuan cuma nak uji sejauh mana kita sngp jadi yg terbaik di matanya ttpi dlm hati pompuan uh,anda la yg terbaik ;]

Selagi pompuan tu dgn kauorg percayala dia tetap sayang cinta korang. Awww ;]

Kalau laki tu tau bila dia jd degil, bukan dia nak jadi degil tapi dia nak lihat laki tuh sabar ke tak dgn perangai dia.

PERCAYALAH hati pompuan ni lembut, kalau kena dgn cara dan jgn trkejut kalau dia menukar fkiran last minute.

Kalau laki tau, bila dia kata "please leave me alone"/"tolong tinggalkan sy" bukan dia maksudkan suro kauorg blahh cenggitu. Tapi dia nak tenangkan masa untuk berapa minit,jam,bulan.

Bila dia dh tenang, percaya la dia akn cari korang balik. Itu tndanya dia btl2 cintakan korang dan permpuan sukar na kawal perasaan, pompuan TERLALU EMO tapi dia yg paling sayang dan SENSITIF dengan perubahan kita --'

Disebalik airmata pompuan tersimpan 1001 kekuatan.Biarpun zahir pompuan nmpk lemah tpi dia punya kkuatan sndri,dan boleh buat lelaki menjadi lemah kerananya.

JADI HARGAILAH KEHADIRAN SEORANG PEREMPUAN DALAM DIRIMU KERANA DIA DATANG BUKAN SAHAJA DENGAN KELEMAHAN TETAPI KEKUATAN UNTUK MENYOKONG KITA DAN MEMBUATKAN HIDUP KITA LEBIH SEMPURNA. PERCAYALAH;]


With love,
Diyana Yusoff


Sayang anda sebab sudi baca sampai habis. Kalau suka,sila Like;]

1 comment: