Tuesday, May 24, 2011

Engkau la


Assalamualaikum ;]

Peace readers ;} Semua sihat? Alhamdulillah la kalau sihat semua. Okay, tetiba tanpa disuruh ada mood pulak aku na hupdate blog aku yg memg ta pernah uptodate mcm blog korang yg lawa gitu. Uwaa, sadis sardin gila kod ayt aku. Ahh, apa kau pedulik? BTW, korang perasan tak smthng berubah? Yeah, header. Okay, memg ta lawa cun cantik mcm kau punya. Jangn buat diyana menangis ketawa. APAKAH? errh -.-



Hipokrit. Benda alah yg paling subjektif dan tiada objektif. Eyyh, mcm terbalik pon ada. Okay HIPOKRIT subj ada objektif pong ada. DUSHH! Kau hengat ni exam ka? Okay fine! Yg penting bukan Novel HIPOKRIT yg aku pnjm kat lbry sch smpai khatam brpuluh kali.*pembohongan disitu* Okay, masing-masing rasa HIPOKRIT tu mcm lain. So, post kali ni anggap la ni memg aku sorang ja pk mcm ni. Then korang takyah berdolakdalik dgn aku. Maw aku tendang kod nanti -.-

Bagi aku semua org HIPOKRIT*akan ada yg tak puas hati dgn statement aku nanti*. Kenapa aku kata mcm tu? Erggh, bukan sbb na bg semua marah kt aku. Tapi sbb aku rasa semua org pernah mengalami saat dimana diorang akn jd HIPOKRIT. Kejapp!

Hipokrit bermaksud org yg berpurapura berperangai, berkelakuan baik di dpn sesetengah manusia di dunia ni.
ihsan; google ;]

Okay, bg aku semua pernah. Alaa, mcm kau tak pernh buat baik dpn bakal mak mentua? Takan kau nak bt kasar slmba badak dpn mak mentua. Tak hipokrit ka tuh?

Kau makan ayu ja depan bopren kau. 30 min kau ambl masa nak makan. Kat rumah boleh pulak kau makan bersila, gelojoh gila makn siap tmbh nasi berkalikali. Itu bukan Hipokrit? Nasib la eden memang jenis makan LEMBAB nak hidup.

So, dpn laki ka pompuan ka memg makan lembab. Hah, mcm la kau tak pernah pergi dkt si polan A kau mengata si polan B, masa pergi dkt polan B kau mengata A? Ahhh, mohong jugak kau tak penah buat.

Saya memang HIPOKRIT tetapi kena pada masa & tempat. Saya tak suka bila org anggap diri dia BAIK. Aku dh tanam dlm diri aku since 2011 ni "eventho aku tak baik mcm org yg baik tapi aku akn jadi yg terbaik untuk diri aku". Its enough for me.

Korang renung-renungkanlah apa yg aku baru melalut sorang ni. Yeah, hipokrit ni kita sendiri kena kawal. Hipokrit mcm kereta cntrol yang perlu dikawal. Get it? Sometimes kita perlu jadi hipokrit untuk kebaikan sendiri ;]

p.s; Tiada kena mengena yg hidup atau yg mati. Aku post sbb aku tringat novel. So korang toksah dok buat kecoh sngt la !


From heart to blog,
Diyana Yusoff

Sayang anda sebab sudi baca sampai habis. Kalau suka,sila Like;]

No comments:

Post a Comment