Friday, March 2, 2012

Nota-nota buat mereka :)


Assalamualaikum ;]


Hewhewhew , lama pula aku rasa aku tinggal blog ni. Setiap permulaan mesti macam ni punya. Mood nak berblogging hilang kod. Okay, foine. Kali ni aku nak reblog balik apa aku pernah post sebelum ni. Entah kenapa aku suka baca benda ni and aku rasa aku patut share jugak. Kalau ampa dah baca, baca ja sekali lagi. Okay, bagi kaum adam baca and faham. Kebanyakan hati perempuan macam ni la sebab aku pun macam ni. Gedik mengada macam mana pun perempuan ni kalau dia setia sabar dia dengar cakap korang kalau betul cara :)


Kalau si dia dah jadi macam ni, ini betul-betul dia mula sayang ampa.
Note it :)


Nota;
DIA-perempuan
KORANG-lelaki

Kalau la korang tahu, bila dia jatuh cinta, tak semesti korang tu punya segala dan tak juga korang itu adlh sglanya di hatinya.

Kalau la korang tau, bila dia menangis tu bkn mksd dia tuh lemah tapi dia mencri kekuatan dan terus tabah menyintai korang.

Andai lelaki tau, bila dia marah memg dia tak mampu na kawal perasaan tapi percayalah itu maknanya dia tu mengmbil berat dan sayang korang tu.

Lihat sja pasangn yg baru brcinta, mana bergaduh sngt ttpi percayalah smkin tmbh sayang mereka pada seseorg smkin bnyk pula pergadohan yg berlaku,

Kalau lelaki tahu, bila dia ckp bnyk dia bkn bermaksod na buat korang rimas tpi dia nak korang mengenali dia dgn lebih dekat

Andainya lelaki tahu bila perempuan kata dia nak lelaki itu brubah itu bkn bermakna dia tak mahu menerima seadanya ttpi dia mahu mnjadikan anda lbh baik bkn untuk dirinya ttpi untuk masa dpn hubungan ini.


Andai lelaki tahu, bila dia cemburu & tdk percayakan lelaki tuh bkn mksdnya dia tak syg tetapi dia terlalu sayangkan korang & anggap korang tu mcm bdk-bdk yg msh memerlukan spnuh perhatian.

Kadang-kadang dia risau kalau dia terlalu percaya, korang mukin akan mengkhianati kepercayaan yg perempuan bg.

Andai laki tahu, bila prmpuan mrajok tayah la kata dia ngadongado, dia bkn nak korang pujuk dgn wang ringgt atau hadiah yg mahai perempuan cuma nak perhatian agar permpuan rasa dihargai ;]

Kalau la lelaki tahu, bila dia jarang kata " I LOVE YOU" bukan brmkasud dia ta cinta dkt korang tpi dia nak laki tu rasa sendiri cinta tu bkn hdir dri katakata dan bahasa tubuh.

Kalau la laki tau bila dia kata rindu dekt korang maksudnya dia betolbetol mksudkan, tapi bila berjauhan bayangan korang akn sentiasa ada.

Andai lelaki tahu, bila dia kata laki lain lbh baik drpd kauorg, toksah dok percya ckp dia, sbb pmpuan cuma nak uji sejauh mana kita sngp jadi yg terbaik di matanya ttpi dlm hati pompuan uh,anda la yg terbaik ;]

Selagi pompuan tu dgn kauorg percayala dia tetap sayang cinta korang. Awww ;]

Kalau laki tu tau bila dia jd degil, bukan dia nak jadi degil tapi dia nak lihat laki tuh sabar ke tak dgn perangai dia.

PERCAYALAH hati pompuan ni lembut, kalau kena dgn cara dan jgn trkejut kalau dia menukar fkiran last minute.

Kalau laki tau, bila dia kata "please leave me alone"/"tolong tinggalkan sy" bukan dia maksudkan suro kauorg blahh cenggitu. Tapi dia nak tenangkan masa untuk berapa minit,jam,bulan.

Bila dia dh tenang, percaya la dia akn cari korang balik. Itu tndanya dia btl2 cintakan korang dan permpuan sukar na kawal perasaan, pompuan TERLALU EMO tapi dia yg paling sayang dan SENSITIF dengan perubahan kita --'

Disebalik airmata pompuan tersimpan 1001 kekuatan.Biarpun zahir pompuan nmpk lemah tpi dia punya kkuatan sndri,dan boleh buat lelaki menjadi lemah kerananya.

JADI HARGAILAH KEHADIRAN SEORANG PEREMPUAN DALAM DIRIMU KERANA DIA DATANG BUKAN SAHAJA DENGAN KELEMAHAN TETAPI KEKUATAN UNTUK MENYOKONG KITA DAN MEMBUATKAN HIDUP KITA LEBIH SEMPURNA. PERCAYALAH;]


With love,
Diyana Yusoff


Sayang anda sebab sudi baca sampai habis. Kalau suka,sila Like;]

Thursday, January 19, 2012

Two zero one two



Assalamualaikum ;]



Okay, my blog is still exist yaa . Belum terkubur lagi blog aku ni. Post yg last skali ialah errrr bulan lepas. Okay, aku bebai sorang-sorang sbb tak update. Aku tgk kat dashboard semua blogger update je slalu. Sadis sat :(

HAPPY NEW YEAR 2012

Aku lambat dan aku tahu itu. Biasalaa, biar semua dah lupa masuk 2012 baru aku peringat balik. Baik kan? Bila dah 2012 itu maksunya one step closer for my big day. My big day? Kahwin kaa? Lebih penting kod --' SPM. Aku mangsa SPM yg seterusnyaa okay. First day school pun cikgu dah sembang pasal SPM. Jyeah, trima kasih cikgu :) Senior year tak cool langsung okay sebab semua junior blagak jadi senior dan senior yang kena jadi junior. Nowadays, apa pun boleh kan.



Believe it !

Tahun baru azam baru semua nak baru kan. Okay, ada jugak azam tahun lepas aku carry forward. Kau adaa? Bila dah azam baru perangai pun kna la ubah. Kalau dok macam tu smpai bila aku tak berjayaa. Tahun baru ni jugak laa abah dgn mama bg kepercayaan kat ank dia ni ambil lesen motor. Hahh, kemut kod aku nak pujuk nak dapat lesen motor ni. Lagi2 abah, yg stick keputusan ni. Macam mana tah aku perayat dapat jugak. Pheww, sayang abh dgn mama.

Later on aku melalut lagi okay. Sorry kalau ada apa-apa yg mnyakitkan hati ampa semua. Semoga tahun ini lebih bermakna dan berjaya buat kita semua. Amin !

Lotsa love,
DiyanaYusoff.

Sayang anda sebab sudi baca sampai habis. Kalau suka,sila Like;]

Wednesday, December 7, 2011

"Customer is always right"



Assalamualaikum ;]

Aku kerja wey. Tahu kan? Saja na bt riuh. Nak dekat 2 minggu dah aku bekerja. Harini baru baik dan rajin na cer itu ini. Gahh, selama aku kerja ni aku okay ja dengan kakak and abang kat situ.

Alhamdulillah, dapat kat Service Counter. So, tak da laa susah sangat macam part lain. Cuma job aku kena balut hadiah, check jcard point and sewaktu dengannya. Seriously, dulu punya dungu na balut hadiah segala. Sekarang ni kau bagi la kucing ka manusia ka, InsyaAllah aku boleh balut :) Sukaa ni. Dekat tempat aku duduk tu macam tadak kawan kecoli si kalsum (fini) kawan sekolah aku ja. Tak tau na bt kawan mcm mana kt staff tempat lain. Bila jumpa aku just senyum jaa :) Manis kan?

Act, aku na cer apa yg jadi tadi. Saja wat pendahuluan yang membosankan. Okay, tadi lagi 30 min nak balik aku curi-curi gy bli pappa roti kat bawah. Ini budak yang baik masa kerja kay :) Bila naik atas, officer suruh turun bawah tolong abang zul sebab ramai. Dengan hati yang baik ni, aku turun la. Masa sampai dah tengok ramai orang and ada keadaan yang tegang -.- Muka aku dah cuak. Sebab aunty cina ni bengang abg zul ta balut hadiah dia bg habis tpi gy layan customer lain. Mmg la aunty oii, dah panjang barisan. Hg nak suruh lepa beratur smpai mana -.- Abg Zul masa tu muka dah ta sabar dah. Aku pergi balut jelaa. Done my work, aku pergi bg barang lepa ni.

Aku ; Sorry madam . *senyum

Customer cina; *ambil barang, jeling dan blah*

Okay, maw aku tak bengang. Memang la CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT but aku dah kata sorry. Yes, we admit our fault. You should thanks us. Sumpah aku bengang gila, tapi aku tetap senyum. Dalam hati aku dah sumpah macam-macam. Kita punya penat buat tapi tak reti nak hargai, Memang la hg tunggu lama. Hg ingt kami robot!

Bila kerja ni baru taw ragam manusia wey. Okay, aku memang suka bebai sorang-sorang.

Penat menjaga hati orang,
DiyanaYusoff

Sayang anda sebab sudi baca sampai habis. Kalau suka,sila Like;]